Korzika: Ostrov plný kontrastov

Korzika: Ostrov plný kontrastov Korzika: Ostrov plný kontrastov Korzika: Ostrov plný kontrastov Korzika: Ostrov plný kontrastov Korzika: Ostrov plný kontrastov Korzika: Ostrov plný kontrastov Korzika: Ostrov plný kontrastov
Destinácia: Francúzsko, Korzika
Kód zájazdu: 1336878
Cena od: 2 199 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

09.06.2024 8 dní First Minute 2 199 € +0 € odlet: Viedeň letecká
01.09.2024 8 dní First Minute 2 299 € +0 € odlet: Viedeň letecká
08.09.2024 8 dní First Minute 2 199 € +0 € odlet: Viedeň letecká
15.09.2024 8 dní First Minute 2 199 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet z Viedne do Calvi.
Po prílete stretnutie so sprievodcom a transfer do hotela, ubytovanie.
Po ubytovaní sa vydáme spoznať malebné mestečko Porto Vecchio s bohatou históriou a Janovskou bránou, prejdeme sa úzkymi uličkami, prístavom a uživejeme si panoramatické výhľady.
Porto Vecchio, ležiace na juhu Korziky, je známe svojou pôvabnou atmosférou a bohatou históriou. Mesto sa nachádza na brehu azúrového Stredozemného mora a je obklopené zelenými kopcami a krásnymi plážami. Jeho starobylý prístav je centrom života, kde návštevníci môžu objavovať tradičné reštaurácie, obchody s miestnymi produktami a útulné kaviarne. Okrem toho môžete v meste navštíviť aj historické pamiatky, ako je pevnosť zo 16. storočia a katedrála z 19. storočia. Porto Vecchio je tiež obľúbeným letoviskom a turistickým cieľom pre svoje krásne pláže, kde si môžete užívať slnko a kúpanie v čistom mori.
Po programe návrat na hotel, voľný program.


2.deň
Po raňajkách vás bude čakať návšteva mesta Bonifacio.
Bonifacio nás privíta svojimi úchvatnými scénériami a úžasnou atmosférou. Je to naozaj miesto, kde sa zrkadlí krása Korziky a jej kultúry. Od útesov, ktoré vás očaria, až po starobylé opevnené mesto na skale, plné úzkych uličiek s obchodíkmi, kaplnkami a reštauráciami. Zostúpime po schodoch kráľa Aragona, navštívime krásny panoramatický vojenský cintorín a iné.. Popri prehliadke sa príjemne schladíme na pláži Rondinara, v prekrásnom zálive s jemným pieskom.
Po programe návrat na hotel, voľný program.
Bonifacio je umiestnené na juhovýchodnom cípe Korziky, je to mesto so strmými útesmi, ktoré zdvíha svoje kamenné domy nad tyrkysové vody Stredozemného mora. Jeho úchvatné postavenie dáva tomuto starobylému prístavu jedinečnú atmosféru. Pri prechádzke po úzkych uličkách mesta si môžete vychutnať rozmanitú miestnu architektúru a nájsť poklady v tradičných obchodoch a reštauráciách. Okrem toho môžete navštíviť historické pamiatky, ako je pevnosť na vrchole útesu a obdivovať úchvatné panoramatické výhľady na okolitú krajinu a Sardínske pobrežie. Bonifacio je teda fascinujúcim miestom, kde sa stretáva krása Korziky a jej bohatá história.
Po programe návrat na hotel, voľný program.


3.deň
Po raňajkách vás bude čakať návšteva pláže Santa Giulia.
Santa Giulia je jedna z najúžasnejších pláží ostrova a je zároveň aj jednou z najkrajších pláží v Európe. Pláž je známe svojim bielym pieskom, priezračnou tyrkysovou vodou a malebnými horami na okolí. Dnes na vás čaká celodenný oddych na tejto prekrásnej pláži.
Fakultatívne je možné zabezpečiť jazdu na koňoch (za poplatok).
Po programe návrat na hotel, voľný program.


4.deň
Po raňajkách vás bude čakať návšteva Plateau de Coscione.
Plateau de Coscione je veľmi pôsobivé miesto v pohorí masívu Bavella, ktoré sa pýši bohatou biodiverzitou a jedinečnou krajinnou krásou. Vyznačuje sa rozsiahlymi trávnatými plochami a nespočetnými jazerami zvanými ako „pozzines“. Ľahká pešia turistika cca.4 hodiny tam a späť. Prekrásne scenérie, divoké kone, kozorožce a naozaj nedotknutá príroda. Návšteva kaplnky Panny Márie v srdci pohoria a neskôr kúpanie sa v kríštáľovo čistých vodách rieky Vaccia.
Po programe návrat na hotel, voľný program.


5.deň
Po raňajkách vás bude čakať návšteva pláže Palombaggia a vodopádov Pisciu di Gallu.
Palombaggia je jedna z najkrajších pláží na Korzike a patrí medzi najpopulárnejšie letné destinácie v tejto oblasti Stredozemného mora. Svojou jemnou bielou piesočnatou plážou, tyrkysovou vodou a pozadím z bujných krovín a borovicových hájov si získala povesť rajského miesta. Pláž ponúka ideálne podmienky na relax, opaľovanie a plávanie v čistom mori. Okrem toho je tu aj možnosť vodných športov ako šnorchlovanie, potápanie či windsurfing. Palombaggia je obľúbená aj pre svoje útulné reštaurácie, kde si môžete vychutnať čerstvé morské plody a kulinárske špeciality regiónu. Svojím nádychom exotiky a nádherným prostredím priláka každého, kto túži zažiť dokonalý oddych na pláži.
V popoludňajších hodinách návšteva vodopádu Pisciu di Gallu (60 metrov). Jeho voda padá do malebného bazéna v obklopení úchvatnej horskej scenérie a bujnej vegetácie. Tento prírodný úkaz je obľúbeným miestom na návštevu pre svoju krásu a atmosféru.
Po programe návrat na hotel, voľný program.


6.deň
Po raňajkách vás bude čakať návšteva hlavného mesta Ajjacio.
Preskúmame korzické hlavné mesto a rodné miesto slávneho Napoleona - Ajaccio. Navštívime Bonaparteho rodinný dom, citadelu, Katedrálu Notre-Dame-de-l'Assomption, Vieux Port - starý prístav a ďalšie. Oddýchneme na nádhernej pláži Roccapina.
Mesto sa vyznačuje bohatým historickým dedičstvom, ktoré sa odráža v jeho architektúre a múzeách. Medzi najvýznamnejšie pamiatky patrí rodinný dom Bonaparteho, kde sa narodil . Známi a kostol Notre-Dame de l'Assomption, v ktorom bol pokrstený. Ajaccio má tiež malebný prístav, ktorý ponúka príjemné prechádzky a skvelé možnosti na ochutnávanie miestnych jedál v reštauráciách pri mori. Okrem toho môžete v meste objavovať historické pamiatky, ako je citadela a múzeá, ktoré oživujú históriu a kultúru Korziky. Mesto je tiež výborným východiskovým bodom pre objavovanie okolitej prírody, vrátane nádherných pláží a pohorí. Celkovo Ajaccio ponúka skvelý mix histórie, kultúry a prírodných krás, čo ho robí atraktívnym miestom na návštevu pre každého návštevníka.
Po programe návrat na hotel, voľný program.


7.deň
Po raňajkách vás bude čakať návšteva ostrovov Îles Lavezzi.
Ostrovy Lavezzi sú súčasťou prírodnej rezervácie Lavezzi na juhovýchodnom pobreží Korziky. Tieto malebné ostrovy sú známe svojou nádhernou prírodou, ktorá zahŕňa úchvatné skalnaté útesy a kristálovo čisté vody Stredozemného mora. Sú obľúbeným miestom pre šnorchlovanie a potápanie vďaka svojej bohatej podmorskej faune a flóre, ktorá zahŕňa rôznorodé korálové záhrady a pestrofarebné morské živočíchy. Prechádzka po ostrovoch ponúka tiež úžasné výhľady na okolitú krajinu a možnosť obdivovať ich divokú krásu. Navštíviť ostrovy Lavezzi je nezabudnuteľný zážitok pre milovníkov prírody a dobrodružstva.Pri potápaní môžete obdivovať úchvatné koralové záhrady a rôznorodé morské živočíchy.
Výlet lodou z Bonifacia (45 minút) s možnosťou stráviť celý deň na ostrovoch alebo sa vrátiť do Bonifacia (voľný program) kedykoľvek počas dňa.

Po programe návrat na hotel, voľný program.


8.deň
Po raňajkách vás bude čakať už iba check out z hotela a trasnfer na letisko.
Odlet do Viedne

Zavoláme Vám

Nemáte chuť vypĺňať formulár alebo sa potrebujete poradiť? Radi Vám zavoláme!

Meno:
Telefón:

Kontaktujte nás

Želáte si vypracovať ponuku práve pre Vás, alebo pravidelne zasielať aktuálne ponuky? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,14 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,70 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »