Sicília: Etna, Savoca, Katánia, Syrakúzy a Taormina

Sicília: Etna, Savoca, Katánia, Syrakúzy a Taormina
Destinácia: Taliansko, Sicília
Kód zájazdu: 1286386
Cena od: 719 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.04.2024 4 dni First Minute 809 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.04.2024 5 dní First Minute 886 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.04.2024 6 dní First Minute 1 072 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.05.2024 4 dni First Minute 860 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.05.2024 5 dní First Minute 883 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.05.2024 6 dní First Minute 959 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 4 dni First Minute 719 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 5 dní First Minute 817 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 6 dní First Minute 897 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

1.deň - Katánia
Odlet z Viedne do Katánie.
Prílet do Katánie, spoločný transfer do hotela, ubytovanie a začína náš program.
Sicília, „ostrov Slnka“, najväčší a najjužnejší ostrov Stredomoria (od pevniny ho oddeľuje iba 5 km široká Messinská úžina); Región Sicília má špeciálny autonómny status od r. 1946; súčasťou Talianska je od r. 1861. Obmývajú ju tri moria: Stredozemné (JZ), Tyrhénske (S) a Iónske more (V). K Sicílii patrí 8 ostrovov: Aeolské alebo Liparské ostrovy (Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli; Filicudi, Alicudi). Egadské ostrovy (Levanzo, Favignana a Marettimo). Panteleria. Pelagické ostrovy (Linosa a Lampedusa). Ustica. Isole Ciclopi. Isole delle Palme. Isole dello Stagnone. Sicília je asi polovica zo Slovenska. Najširšia časť ostrova: 188 km; najdlhšia časť: 288 km. Od pobrežia až po najvyšší vrchol ostrova je viac ako 3 000 m (teplotný rozdiel medzi pobrežím a horami je obrovský). Sicília je krásna, divoká a plná kontrastov; ostrov postupne lákal kolonistov a dobyvateľov všetkých národností. Zanechali tu grécke chrámy, rímske ruiny, normandské kostoly a hrady,  arabsko-byzantské dómy... tento jedinečný mix európskej a arabskej kultúry z nej robí atraktívnu destináciu. 
Katánia - počtom obyvateľov je po Palerme druhým najväčším sicílskym mestom, celkovo desiatym spomedzi všetkých talianskych miest. Takisto patrí medzi pätnásť talianskych miest, v ktorých sa nachádza metro a je na zozname Svetového dedičstva UNESCO. Pozrieme si centrum s Katedrálou Svätej Agáty, prístav a pevnosť Castello Ursino, ktorú postavili v tesnej blízkosti mora v roku 1240.
Večer návrat do hotela, voľný program.


2.deň - Etna, Savoca a Taormina
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom, odchod na výlet Etna a Taormina.
Dnes nás čaká výlet k najväčšiemu vulkánu Európy – k sopke Etna: vrchol pokrytý lávovými prúdmi, vulkanickým popolom a ostrovčekmi snehových polí. Cesta zvaná „Strada del´Etna“ s mnohými zákrutami nás dovedie k horskej chate Sapienza vo výške 1 910 m.n.m., kde si užijete krásny výhľady na krátery Silvestri. S výškou 3 357 metrov je Etna najvyššia sopka v Európe. Sopka je izolovaný kopec, ležiaci približne 29 km od mesta Catania. Na jej úpätí sa nachádzajú vinice, olivové, figové a citrusové sady, vyššie polohy sú pokryté píniovými hájmi a vrchol je odlesnený, pokrytý lávovými prúdmi a vulkanickým popolom. Väčšiu časť roka sa na vrchole drží snehová pokrývka.
Pokračujeme návštevou známeho sicílskeho mestečka Savoca, s prehliadkou originálneho baru Vitelli, kde slávny americký režisér Francis Ford Coppola filmoval niektoré časti z ikonickej trilógie Krstného otca. Návšteva baru je samozrejmosťou. Ďalej  nasleduje prehliadka kostola Sv. Nicolu, kde sa filmovala svadba Michaela Corleoneho (Al Pacino) s jeho láskou Apolloniou. Savoca je mimochodom súčasťou prestížnej skupiny najkrajších stredovekých mestečiek Talianska (Borghi piu belli d’Italia). 
Taormina - Je najkrajším a najživším mestom na ostrove. Hovorí sa, že kto nebol v Taormine, nebol na Sicílii. Tak si ju dosýta vychutnáme, veď Sicília je a bude tým naj miestom, ktoré treba určite zažiť, ochutnať a precítiť, tak ako sa patrí.
Po programe návrat do hotela a voľný program.


3.deň - Syrakúzy
Po raňajkách nasleduje krátka vychádzka na železničnú stanicu a  výlet do mestečka Syrakúzy začína. Nádherné antické pamiatky, zaujímavé staré kostoly, fontána, kde rastie papyrus aj oddychová prechádzka v historickom centre ostrovčeka Ortygia s Apolónovym chrámom (najstarším dórskym chrámom na celej Sicílii). Sadnúť si na námestie pred katedrálu Santa Maria delle Colonne a vychutnávať capuccino a typické sicílske cannoli …to sú Syrakúzy! 
Romantické malé mestečko na polostrove. To musíte zažiť. Následne  prechádzka po historickom centre mesta , ktoré si zamilujete. Tam si dáme dobrú kávu a tie úžasné sicílske cannoli plnené pistáciovým alebo mandľovým krémom. Návrat do hotela a večera.
Vo večerných hodinách návrat do Katánie a voľný program.


4.deň
Pri pobyte na 4 dni: Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet do Viedne.
Pri pobyte na 5 dní: Voľný program


5.deň
Pri pobyte na 5 dní: Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet do Viedne.

Zavoláme Vám

Nemáte chuť vypĺňať formulár alebo sa potrebujete poradiť? Radi Vám zavoláme!

Meno:
Telefón:

Kontaktujte nás

Želáte si vypracovať ponuku práve pre Vás, alebo pravidelne zasielať aktuálne ponuky? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »