Poklad na Níle - Egyptské pyramídy, Káhira a plavba po Níle

Destinácia: Egypt
Kód zájazdu: 1279966
Cena od: 1 999 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.04.2024 8 dní Last Minute 1 999 € +0 € odlet: Bratislava letecká
13.09.2024 8 dní First Minute 2 189,27 € +0 € odlet: Bratislava letecká
04.10.2024 8 dní First Minute 2 189,27 € +0 € odlet: Bratislava letecká
15.11.2024 8 dní First Minute 2 189,27 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Tak ako je „Egypt darom Nílu“, tak je jeho história darom pre dnešný svet a to od brehov Stredozemného mora až po púštne piesky, ktoré vanú až do Sudánu. Kedysi dávno práve pri dnešnej Káhire sa zrodili pyramídy, v Luxore vynikol zlatý vek faraónov, v Asuáne znovu povstala láska bohov a v Abu Simbel nechal Ramese II. pozdvihnúť seba na boha, aby ukázal svoju nehynúcu slávu.

1. deň:
Odlet z Bratislavy do egyptského letoviska Hurghada. Ubytovanie, večera v hoteli.

2. deň:
Skorý transfer do Luxoru, kde začne naša plavba. Navštívime dva nádherné chrámy na východnom brehu Nílu - Luxor a Karnak. Chrám v Karnaku, kultové stredisko boha Amona. Bol postupne stavaný a rozširovaný až 1500 rokov. Na jeho výstavbe sa zúčastnila väčšina významných faraónov. Luxor je jedným z najstarších a najvýznamnejších miest v Egypte. Mesto i chrám sú postavené v súlade s pravidlami egyptského náboženstva - východ je symbolom zrodenia, západ symbolom smrti.

3. deň:
Navštívime „ríšu mŕtvych“ Údolie kráľov, kde sa nachádzajú hrobky kráľov z 18., 19. a 20. dynastie. Svoje miesto tu má i hrobka azda najznámejšieho faraóna Tutanchamóna. Navštívime Chrám kráľovnej Hatšepsut, čiastočne vytesaný do skaly a čiastočne dostavaný do svojej pôvodnej podoby. Nevynecháme ani sochy faraóna Amenthotepa III. – Memnonove kolosy. Plavba do Edfu.

4. deň:
V meste Edfu navštívime chrám sokolieho boha Hora, ktorý je nielen najzachovalejším chrámom v celej krajine, ale i jedným z najkrajších chrámov. Boh Hor je vždy znázorňovaný ako sokol a jeho krídla boli symbolom rozlohy vesmíru a slnko a mesiac boli považované za jeho oči. Plavba do mesta Kom Ombo, kde navštívime chrám boha Sobeka. Asuán.

5. deň:
Asuán je akousi pomyselnou "bránou do čiernej Afriky", a zároveň je mestom bez jediného mosta. Veľká asuánska priehrada vystihuje kontrast starej a novej doby. High Dam, Philae. Fakultatívne podľa času možná návšteva Núbijskej dediny.

6. deň:
V skorých ranných hodinách transfer na letisko k miestnemu preletu do Káhiry, ktorá je dejiskom jediných z existujúcich siedmych divov sveta. Prehliadka pyramíd v Gíze, ktoré sú bezpochyby unikátnym príkladom dokonalosti staroveku postavené faraónmi 4. dynastie. Panovníci Chufu, Rachef a Menkaure boli odhodlaní pre veľkolepé stavby. Veľká Chufuova pyramída obsahuje 2,5 milióna kamenných blokov, Rachefova sa zachovala najlepšie a Menkaureova je najmenšia. Ku pyramídovému komplexu patrí aj známa sfinga a údolný chrám zo žuly. Tisíce egyptských pokladov vystavuje aj archeologické múzeum, kde nechýba poklad Tutanchamona s „úžasnými vecami“, ako sa o nich v roku 1922 vyjadril jeho objaviteľ Howard Carter. Prelet do letoviska Hurghada.

7. deň:
Voľný deň v Hurghade.

8. deň:
Odchod na letisko, odlet z Hurghady do Bratislavy.

Poznámka:
Trasa plavby a dni odchodov sa môžu meniť. Lodným itinerárom sa prispôsobuje následne aj program zájazdu.

Doprava:
Letecká.

Ubytovanie:
4* hotely, 5* loď

Stravovanie:
plná penzia

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy. Servisné poplatky. Miestne transfery. 4x ubytovanie na 5* lodi s plnou penziou, 3x ubytovanie v 4* hoteli v Hurghade s plnou penziou. Vstupy a výlety a miestneho sprievodcu. Miestne prelety ASW-CAI, CAI-HRG.  Vstupné vízum. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Doplatok za jednolôžkovú izbu/kajutu. Fakultatívne výlety - Abu Simbel, let balónom nad Luxorom. Cestovné poistenie.

Povinné doplatky:
Povinné prepitné na lodi 80 USD (platí sa na mieste).

Zavoláme Vám

Nemáte chuť vypĺňať formulár alebo sa potrebujete poradiť? Radi Vám zavoláme!

Meno:
Telefón:

Kontaktujte nás

Želáte si vypracovať ponuku práve pre Vás, alebo pravidelne zasielať aktuálne ponuky? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »