Rím – Neapol - Pompeje

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1102873
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM

1.deň: Odchod zo Slovenska v popoludňajších hodinách, nočný tranzit cez Maďarsko a Slovinsko do Talianska.

2.deň: V ranných hodinách príchod do metropoly Talianska - Ríma. Celodenná prehliadka mesta: Bazilika svätého Jána v Lateráne, ktorá je najvyššie postaveným chrámom katolíkov, Sväté schody po ktorých podľa kresťanskej legendy kráčal Ježiš Kristus v Jeruzaleme, Koloseum, ako symbol starého Ríma, kde sa konali súboje medzi šelmami a gladiátormi. Kapitol - posvätné miesto rímskych bohov a cieľ víťazných bojovníkov, Benátske námestie s pamätníkom Viktora Emanuela II., ktorý symbolizuje znovuzjednotenie Talianska. Pantheón, ktorý Vás zaujme stĺporadím a nádhernou mramorovou dlažbou. Španielske námestie so španielskymi schodmi a Fontánou Della Barcaccia. Aká by to bola návšteva Ríma bez prehliadky najslávnejšej rímskej Fontány di Trevi do ktorej návštevníci hádžu mince, aby sa na toto krásne miesto ešte raz vrátili a námestia Piazza Navona v strede ktorého sa nachádza Fontána štyroch riek. Vo večerných hodinách presun na ubytovanie.

3.deň: Raňajky, návšteva Vatikánu, ako sídla kresťanskej cirkvi. Prehliadka najznámejších kresťanských pamiatok – Námestie Sv.Petra s Bazilikou s hrobkami pápežov a hrobom Sv.Petra. Nachádza sa tu aj hrobka zosnulého pápeža Jána Pavla II. Fakultatívne možnosť vystúpiť na kupolu Baziliky, odkiaľ sa Vám naskytne nádherný výhľad na Rím. Taktiež možnosť návštevy Vatikánskych múzeí (individuálne), vrátane Sixtínskej kaplnky s nádhernými renesančnými freskami od Michelangela, Raphaela a Botticelliho. V poobedňajších hodinách návšteva Anjelského hradu, kedysi pápežská rezidencia. Individuálne voľno na kávu a nákupy. V podvečerných hodinách návrat na ubytovanie.


4. deň: Raňajky, odchod na sopku Vezuv (pešia prechádzka po vyhasnutej láve okolo krátera). Pokračovanie v ceste do starorímskeho provinčného mesta Pompeje, prehliadka námestiami, amfiteátrom a ulicami. Presun do mesta Neapol: hrad Castel Nuovo, Galéria Umberto, divadlo San Carlo, Námestie Plebiscito, Kráľovský palác Reale a kostol San Francesco di Paola. Presun na ubytovanie.

5.deň: Po raňajkách individuálne voľno na kúpanie sa v mori. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

6.deň:  Príchod na Slovensko. 



Cena obsahuje:

doprava autobusom
3 x ubytovanie s raňajkami   
služby sprievodcu CK

Cena neobsahuje:

komplexné cestovné poistenie 2€ /osoba /deň
vstupy do pamiatok a múzeí, presuny metrom
večera 15 €, vstup Pompeje 30 €

Zavoláme Vám

Nemáte chuť vypĺňať formulár alebo sa potrebujete poradiť? Radi Vám zavoláme!

Meno:
Telefón:

Kontaktujte nás

Želáte si vypracovať ponuku práve pre Vás, alebo pravidelne zasielať aktuálne ponuky? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »